essentiële oliën

essentiële oliënGeuren zijn heel belangrijk. Een geur kan bepalen hoe we ons voelen, het kan een welbehagen geven, een afkeer of een signaal afgeven. We merken pas hoe belangrijk onze geur is als we door verkoudheid of anderszins niet kunnen ruiken.

Aromatherapie is het gebruik maken van de essentiële olie in planten, bomen en struiken om een bepaald effect te verkrijgen op lichaam, hoofd en geest.

De essentiële olie kan worden verdampt in een aromalampje, dat staat gezellig en is een subtiele manier om snel effect te hebben van de olie. In bad kan de olie gebruikt worden als er een neutraal badschuim of een emulgator wordt bijgedaan. Hierdoor laat de olie zich beter mengen met het badwater.
We hebben diverse aromalampjes zowel met waxinelichtjes als elektrische, aroma diffusers en geursteentjes.

Op de huid is de olie ook te gebruiken, echter nooit puur, altijd even mengen met een basisolie zoals amandel- of jojoba-olie. De olie is dan geschikt voor huidverzorging of voor een heerlijke massage.

Natuurlijk is een zakdoekje met een paar druppels lavendelolie ook lekker, en wat te denken van een stoombad met eucalyptus bij verkoudheid? Iedere olie heeft zijn eigen specifieke geur en werking. Er is frisse olie, maar er zijn ook zoete of kruidige oliën. je kunt kiezen voor de werking van de oliën, maar natuurlijk kunt je ook alleen genieten van de lekkere geur.

Er zijn ook astrologische-, chakra-, engelen-, seizoens-, en gemengde oliën. Wij hebben essentiële oliën van Chi International en ons eigen merk. Ook zijn er diverse deodorants op basis van natuurlijke essentiële oliën.
Kom gerust eens ruiken aan de testflesjes die we hebben staan en laat je verrassen!